Sjuksköterska och konsult hos Almia

Vår ambassadör Klara är en ambitiös, glad och driven tjej. Vi och kunderna som Klara har arbetat hos beskriver Klara som varm, ödmjuk, positiv och väldigt samarbetsvillig och en riktig tillgång i alla team. Det finns inget som hon inte klarar av, att byta från avdelning till kommun och få lovord från varje kund och uppdrag är inte illa. Vi är så tacksamma för dig och dina fina insatser!

Klara är sjuksköterska och arbetar som konsult hos Almia. Hon har under det senaste året bott och arbetat i Göteborg, men är i dagarna på väg att flytta tillbaka till sin uppväxtstad Malmö tillsammans med sin sambo. När Klara gick på gymnasiet pluggade hon naturhumanistisk linje, men kände efter ett tag att det inte riktigt var hennes område och ändrade därför inriktning till vård- och omsorgsprogrammet. Efter studenten prövade Klara lite olika yrkesval, men hennes längtan efter att arbeta som sjuksköterska återkom alltid så efter ett tag återvände hon till vårdyrket. Det har hon inte ångrat en sekund. Hon älskar sitt yrke och är väldigt glad att hon valde rätt till slut.

Trivs med många bollar i luften

Det bästa med att vara sjuksköterska tycker Klara är att få hjälpa människor. Hon tycker också om när det är fart och fläkt och mycket att göra, vilket det är i vården. 

– Mina kollegor säger till mig att det inte märks när jag är stressad och det kan ju vara en fördel i det här arbetet, men jag gillar verkligen att ha många bollar i luften. 

Möjlighet att få testa många delar av yrket

En stor fördel med att arbeta som bemanningssjuksköterska anser Klara är att få möjlighet att pröva på olika avdelningar. Hittills har det blivit neurologi, geriatrik, kardiologi och inom kort är det dags för ortopedi. 

– Det är så flexibelt att arbeta som bemanningssjuksköterska. Man är mer fri och kan testa olika möjligheter, vilket passar mig väldigt bra just nu. Jag skulle gärna vilja fortsätta arbeta på så många olika arbetsplatser som möjligt för att få en så bred erfarenhet som möjligt. Jag hade till exempel tyckt att det varit roligt att testa på kommunuppdrag eller en akutavdelning. Det är roligt att jag får lära mig så många olika delar av yrket.

Får energi av träningen

När Klara inte jobbar tycker hon mycket om att resa, gå på konserter och festivaler, även om det inte har blivit så mycket av den biten den senaste tiden. Övriga intressen är joggning, att umgås med familj och vänner och just nu har inredning blivit ett större intresse sedan hon och sambon köpt hus.

Klara upplever att pandemin har gjort det ännu tydligare att vården inte fungerar i Sverige. Att politikerna för länge sedan skulle reagerat på att vårdpersonal sliter dagligen på grund av underbemanning, stress och dåliga villkor med mera. Som bemanningssjuksköterska kan du som tur är komma undan lite av detta. Du slipper i alla fall att bli inbeordrad och har bättre villkor. Särskilt på Almia känner Klara sig väldigt uppskattad för allt slit och jobb hon gör.