Här kan du läsa om hur anställningsprocessen ser ut för att bli konsult hos Almia. Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss för mer information.


 • Intresseanmälan

  Börja med att skicka in en intresseanmälan till någon hos oss på Almia eller direkt här på hemsidan. Detta gör du här.

 • Intervju

  När du har skickat in din intresseanmälan kommer någon av våra Rekryteringsspecialister att kontakta dig för en personlig intervju, antingen på telefon eller vid ett personligt möte. Ni kommer bland annat att prata om dina tidigare erfarenheter, vilka önskemål du har kring yrkesinriktning, geografiskt område, arbetsomfattning och när det skulle passa dig att eventuellt påbörja ett uppdrag. Rekryteringsspecialisterna på Almia ansvarar för att hitta ditt första uppdrag hos oss och är med dig från första samtal till kontraktsskrivning.

 • Kvalitetskontroll

  Nästa steg, om du går vidare i processen, är att vi kommer att ta minst två referenser samt göra diverse kvalitetskontroller hos bland annat Socialstyrelsen och IVO.

 • Matchning

  När alla referenser är granskade och godkända ser vi till att hitta ett uppdrag som passar dig utifrån din kompetensprofil och de önskemål du har angett. Här presenterar vi dig också för våra uppdragsgivare.

 • Anställningsavtal

  När vi har hittat ett passande uppdrag och du blivit godkänd av vår uppdragsgivare tar vi fram ett anställningsavtal. Där kommer vi i möjligaste mån att skräddarsy individuellt för dig enligt de önskemål du har angett under våra samtal som ligger i linje med de policys och villkor som gäller för alla som är anställda hos Almia.

 • Uppstart

  Strax innan det är dags för dig att börja på ditt nya uppdrag får du ett startpaket av oss som bland annat innehåller den information och de nödvändigaste verktyg du behöver för att du ska känna dig trygg som anställd hos Almia.

 • Stöd längst vägen

  Därefter, och en stor anledningen till att så många konsulter väljer att stanna kvar hos oss är att du får en personlig konsultchef från vårt konsultteam som kommer att vara med dig vidare under hela din anställning hos oss. Detta gör att du alltid kommer ha en nära kollega som ger dig maximal service under hela din anställning. Din konsultchef finns tillgänglig för dig alla dagar i veckan via sms eller telefon.

 • Uppföljning

  En tid efter du har påbörjat ditt uppdrag kommer vi att kontakta dig för att göra en uppföljning och utvärdering över hur du upplever att din anställning fungerat hittills och om det är något särskilt du vill lyfta som kan vara värt för oss att veta.

Nyfiken på livet som konsult?

Första steget är enkelt.

Intresseanmälan Chatta Ring Bli uppringd