Bidra till en bättre vård som bemanningssjuksköterska

Följ anledningen till att du började som sjuksköterska – gör det som du älskar, som konsult! 

Du började inte som sjuksköterska för att bli beordrad att arbeta, inte få ledigt, få dåliga villkor, strikta scheman och inte bli uppskattad. Som sjuksköterska tror vi att du vill jobba inom vården för att få tid till att faktiskt bidra till en bättre vård genom att göra det du är passionerad för, vilket är människan, hjälpa andra, ta hand om andra – inte nödvändigtvis allt som är runt omkring. Som konsult får du möjlighet att göra mer av det som faktiskt var anledningen till att du började som sjuksköterska.

Samtidigt som du får göra mer av det du älskar, får du också ett rikare och friare liv. Dels bättre lön, så du har råd att jobba mindre, om du vill. Men också rikare i din egen hälsa genom att jobba på dina villkor och rikare på erfarenheter du får från olika arbetsplatser och kollegor.

Som bemanningssjuksköterska via oss gör vi vårt yttersta för att lyssna och förstå vem du är, vad du vill och vad du behöver i din yrkesroll. Vi vill veta vad som är viktigt för dig. Anmäl intresse eller kontakta vår rekryteringsspecialist för att höra mer!

Bli del av ett familjärt bemanningsföretag

Du tar hand om andra, vi tar hand om dig. Vi är ett litet, personligt och familjärt bolag som förmedlar jobb för dig som sjuksköterska i hela landet och för dig som vill jobba som bemanningssjuksköterska i Norge. Du kan antingen vara anställd hos oss, eller fakturera från ditt eget bolag.

Vi hjälper dig att hitta det bästa upplägget för dig och kommer göra vårt yttersta för att du ska trivas på dina uppdrag. Tillsammans med dig följer vi dina önskemål och matchar efter din erfarenhet. Du kommer alltid känna att du har ett stöd i din närmaste konsultchef, vars uppgift är att se till att du mår bra. 

Som sjuksköterskekonsult via Almia får du:

  • Marknadskraftig lön
  • Fördelaktiga förmånspaket
  • En engagerad konsultchef

Läs mer om att vara vårdkonsult hos Almia

Vad gör en bemanningssjuksköterska?

Som bemanningssjuksköterska arbetar du på korttidsuppdrag eller längre uppdrag inom olika vårdinrättningar. Det kan vara allt ifrån enstaka arbetspass till uppdrag som sträcker sig över flera år. Du väljer.

Vardagen som konsult erbjuder bland annat större frihet och flexibilitet. Du har möjlighet att arbeta på olika arbetsplatser och skaffa dig bred erfarenhet inom vården. Men du kan också förverkliga det du vill ha ut av livet, som att få mer tid över till familjen, resa, gå en efterlängtad kurs eller förverkliga andra intressen. Du bestämmer mer över din tid helt enkelt – och bidrar till en friskare vårdkedja!

Bättre villkor – och lön

Som bemanningssjuksköterska kan du förvänta dig att tjäna en konkurrenskraftig lön som ofta överstiger genomsnittslönen för en sjuksköterska i ditt område. Som Almiakonsult har du som regel både bättre betalt och personligt anpassade förmåner och försäkringar. Du får också ersättning för resor och boende, om det behövs.

Din lön är individuell och beror på faktorer som ort och arbetsplats. Tar du uppdrag på kort varsel eller inom specialiserade områden där efterfrågan är hög, kan du också få högre lön. 

Fler fördelar som konsult

Tänk dig att du kan ha kvar samma jobb men få bättre betalt, så att du har råd att jobba mindre. Ja, det går att vara en mer fri sjuksköterska! Vill du istället jobba mer, kan du göra det med bättre förmåner och möjligheten att styra över ditt schema. Oavsett, får du den uppskattning du förtjänar.

Frihet

Att vara sjuksköterska inom bemanning innebär att du får möjlighet att bestämma mer över din egen tid så att du kan jobba när du jobbar och vara ledig när du är ledig. Du slipper tänka på allt det praktiska som boende, resor och avtal. Det tar vi hand om.

Flexibilitet

Du har stort utrymme att påverka ditt eget schema. Du kan välja själv var, när och hur mycket du vill jobba. Heltid eller deltid, dag eller natt och med stort utrymme för dina egna önskemål och förutsättningar.

Trygghet

Har du tänkt att klivet mot bemanning känns otryggt? Tänk om! Vi skräddarsyr det upplägg du vill ha och kan erbjuda dig bra villkor som försäkringar och annat som du är van vid, så att du kan känna dig trygg i din anställning. Du får din egen konsultchef vars jobb är att säkerställa att du trivs och mår bra på din arbetsplats.

Ta steget till konsultsjuksköterska

Är du nyfiken på att jobba som sjuksköterska inom bemanning, men undrar vad som krävs och hur lång erfarenhet du behöver ha? Vi guidar dig.

Sjuksköterskelegitimation

Du behöver ha en giltig sjuksköterskelegitimation. Det innebär att du har genomgått en godkänd sjuksköterskeutbildning och fått din legitimation från Socialstyrelsen.

Arbetslivserfarenhet

Du behöver ha viss erfarenhet som sjuksköterska. Hos oss på Almia förväntas du ha arbetat som sjuksköterska i minst två år innan du kan bli bemanningssjuksköterska. Du behöver ha en godkänd profil när det kommer till bakgrundskontroll och referenser. Det är också värdefull information för oss så vi kan matcha din profil med uppdrag som passar din erfarenhet och önskemål. Vissa vårdgivare kan även ha särskilda krav på erfarenhet, som till exempel tidigare arbete på liknande avdelning eller kunskap i ett journalsystem. Saknar du erfarenheten som efterfrågas? Det finns ofta möjlighet till en längre introduktion, så du kan söka ändå.

Personliga egenskaper

Kommunikation en viktig del av ditt arbete. Dina personliga egenskaper är också viktiga för att du ska trivas och lyckas tillsammans med oss – en social kollega och medmänniska, som är ödmjuk, lyhörd och trygg i sig själv och sin yrkesroll. Du behöver också ha goda kunskaper i det svenska språket.

Läs mer om hur du blir vårdkonsult steg för steg

Hej! Mitt namn är Andrea och jag arbetar som konsultchef. Kontakta gärna mig, jag finns här för att besvara dina frågor!


Anställd sjuksköterska eller konsult – vad är skillnaden?

Som bemanningssjuksköterska får du möjlighet att bestämma när och hur mycket du vill jobba. Men det innebär också att du ska trivas med förändring, nya utmaningar och har förmågan att anpassa dig efter nya team, vårdinrättningar och arbetsmetoder. Läs mer om att vara anställd sjuksköterska eller hyrsjuksköterska

"Det är mycket lättare att vara konsult. Här är det jag som är prioriterad i mitt yrke. Jag kan själv lägga upp vilka tider jag vill jobba och när jag vill vara ledig – och sen komma tillbaka med helt ny energi!"

 Herman, sjuksköterska via Almia.

Möt några av våra Almiakonsulter

"Utmärkt" -    4.8 / 5

Har arbetat för Almia i cirka ett halvår nu och trivs så bra! Har stött på bemanningsföretag innan där man inte fick någon hjälp eller stöd alls, där man var helt ensam ute på uppdrag, så känner jag inte alls med Almia! Dem finns alltid där för en och vill ens bästa!💕

Klara

Har haft kontakt med många bolag men äntligen har jag hittat rätt. Personliga. Återkopplar. Ger feedback från avd/mott. Mingel. Blommor när du fyller år. Men viktigast av allt är att du är i fokus.

Martina

Engagerade konsultchefer. Snabb återkoppling. Bra bemötande.

John

Lediga jobb för allmänsjuksköterska

SSK

Sjuksköterska till avdelning Sundsvall

Sundsvall, Västernorrland

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västernorrland, Sundsvall. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-09-01 - 2024-09-28 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till mottagning Sundsvall

Sundsvall, Västernorrland

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västernorrland, Sundsvall. Erfarenhet av arbete på mottagning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-31 - 2024-09-29 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på mottagning.
SSK

Sjuksköterska till akutsjukvård Örnsköldsvik

Örnsköldsvik, Västernorrland

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västernorrland, Örnsköldsvik. Erfarenhet av arbete inom akutsjukvård är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-09-08 - 2024-09-29 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter inom akutsjukvård.
SSK

Sjuksköterska till avdelning Vilhelmina

Vilhelmina, Västerbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västerbotten, Vilhelmina. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-09-01 - 2024-09-28 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till medicin Östersund

Östersund, Jämtland Härjedalen

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Jämtland Härjedalen, Östersund. Erfarenhet av arbete på medicin är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-04 - 2024-08-24 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på medicin.
SSK

Sjuksköterska till akutsjukvård Örnsköldsvik

Örnsköldsvik, Västernorrland

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västernorrland, Örnsköldsvik. Erfarenhet av arbete inom akutsjukvård är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-07-18 - 2024-08-30 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter inom akutsjukvård.
SSK

Sjuksköterska till kirurgen Örnsköldsvik

Örnsköldsvik, Västernorrland

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västernorrland, Örnsköldsvik. Erfarenhet av arbete inom kirurgen är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-31 - 2024-09-29 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter inom kirurgen.
SSK

Sjuksköterska till avdelning Lycksele

Lycksele, Västerbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västerbotten, Lycksele. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-11 - 2024-08-31 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till hälsocentral Sorsele

Sorsele, Västerbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västerbotten, Sorsele. Erfarenhet av arbete på hälsocentral är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-06-30 - 2024-08-31 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på hälsocentral.
SSK

Sjuksköterska till avdelning Vilhelmina

Vilhelmina, Västerbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västerbotten, Vilhelmina. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-09-01 - 2024-09-28 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till avdelning Skellefteå

Skellefteå, Västerbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Västerbotten, Skellefteå. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-07-18 - 2024-08-10 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till förlossning Gällivare

Gällivare, Norrbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Norrbotten, Gällivare. Erfarenhet av arbete inom förlossning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-25 - 2024-09-21 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter inom förlossning.
SSK

Sjuksköterska till avdelning Kalix

Kalix, Norrbotten

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Norrbotten, Kalix. Erfarenhet av arbete på avdelning är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-08-31 - 2024-09-29 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter på avdelning.
SSK

Sjuksköterska till hemsjukvård Gävle Kommun

Gävleborg

Är du intresserad av nytt jobbuppdrag? I skrivande stund söker vi dig som är legitimerad sjuksköterska med minst två års erfarenhet för uppdrag i Gävleborg, Gävle Kommun. Erfarenhet av arbete inom hemsjukvård är önskvärt. Period för uppdrag: 2024-07-28 - 2024-09-29 Arbetsuppgifter: Sedvanliga uppgifter inom hemsjukvård.

Vanliga frågor och svar om jobbet som bemanningssjuksköterska

Almia förmedlar uppdrag över hela landet. Om du väljer att ta ett längre uppdrag som är av betydande avstånd från din hemort är vår ambition att i möjligaste mån stödja dig med såväl resekostnader som boende.

Vi följer sjuklönelagen vilket innebär att vi betalar sjuklön om du blir sjuk och har arbetat de närmaste två veckorna hos oss innan sjuktillfället eller om du är uppbokad på arbetspass minst en månad framåt i tiden. Du har rätt till 14 dagars sjuklön. Almia kommer att göra ett sjukavdrag och betala ut sjuklön från och med första dagen i sjukperioden. Man gör också ett karensavdrag som kan motsvara hela dagen, del av dag eller fördelat på flera dagar. Från dag 8 krävs läkarintyg. För dig som är anställd hos Almia betalas sjuklön ut för de timmar du skulle ha arbetat under dag 2-14.

Tjänsteolycksfallsförsäkring dygnet runt
Om du skulle skadas ute hos kund, eller på väg till och från arbete, ska du tillsammans med oss fylla i en anmälan till Länsförsäkringar och Försäkringskassan. Kontakta oss för mer information så hjälper vi dig med detta. Försäkringen gäller för dig som är fullt arbetsför.

Tjänstelivsförsäkring dygnet runt
Tjänstegrupplivförsäkringen ger ersättning i form av ett engångsbelopp till de anhöriga om en olycka skulle ske där den försäkrade avlider. Försäkringen gäller för dig som är fullt arbetsför.

Ansvarsförsäkring
Om du oavsiktligt skadar egendom eller person hos kund har Almia en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader. Om olyckstillbud sker, underteckna inte någon försäkringsutredning hos kund. Kontakta istället oss så hjälper vi dig.

Vi på Almia kan erbjuda dig uppdrag runtom i hela landet. Till skillnad från ett vanligt arbete på en specifik arbetsplats får du som Almiakonsult chansen att lära känna flera vårdgivare i olika delar av landet, samtidigt som du har Almia som en fast punkt i tillvaron.

Som Almiakonsult är du aldrig ensam. Var i landet du än jobbar har du när som helst tillgång till din konsultchef vars viktigaste uppgift är att du ska må bra och slippa onödiga problem.

Som anställd på Almia får du kostnadsfri vaccinering mot säsongsinfluensa. Allt du behöver göra är att ta reda på ditt närmaste ställe för vaccination och skicka in originalkvittot till oss, så får du ersättning för dina utlägg.

Nyfiken på livet som konsult?

Första steget är enkelt.

Intresseanmälan Chatta Ring Bli uppringd